Operatie Bograt


Nederlands | 09-09-2023 |

2000000051338

Hardback


€ 15,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Beschikbaar
Afzender gedefinieerd

Het boek, geschreven door Peter-Willem Langebeeke (Oorlogsmuseum Veen), gaat speciaal in op de onbekende ‘Operatie Bograt’ (Veenrat). Onder deze naam voerden Britse Royal Marine Commando’s in april 1945 een gedurfde patrouille uit in de Brabantse Biesbosch.

Tijdens deze operatie liep echter alles anders dan gepland, waardoor de mariniers vast kwamen te zitten in de Biesbosch. Meer dan 36 uur was de patrouille ‘spoorloos’. De mariniers raakten meerdere malen verwikkeld in een vuurgevecht met de Duitsers middenin het Biesbosch-gebied. Er was uiteindelijk een grootscheepse reddingsoperatie nodig om de Britten uit het vijandelijk gebied te halen.

Lokale geschiedenis
'Operatie Bograt' beschrijft de volledige omvang van deze geheime militaire operatie. Er werd voor het boek uitgebreid onderzoek gedaan waardoor het verhaal tot leven komt aan de hand van archiefstukken, gedetailleerde kaarten en zeldzame, originele foto's. Dit boek biedt lezers de unieke kans om de geschiedenis te herbeleven en een dieper inzicht te krijgen in de lokale historie.

Details

EAN :2000000051338
Auteur: 
Uitgever :Angelot
Publicatiedatum :  09-09-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Voorraad :Beschikbaar