We doen allemaal maar wat


Nederlands | 09-04-2024 | 256 pagina's

9789000387182

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Het boek voor iedereen die ooit psychologie wilde studeren

Waarom doen mensen soms slechte dingen? Denkt ons onbewuste echt alleen maar aan seks? Waarom krijgen sommige mensen een ‘stoornis’, en wat is dat eigenlijk? Hoe kan het dat de ene persoon hartstikke introvert is en de ander  enorm extravert? En: hoe werkt dat brein van ons precies?

Psychologie is de wetenschap van gedachten en gedrag. Het vakgebied geeft ons een schat aan kennis over wat het betekent om mens te zijn. Misschien wel het belangrijkste inzicht uit tweehonderd jaar psychologische wetenschap: we zijn lang niet zo rationeel als we denken. We zijn klunzige wezens met een beperkte blik op de werkelijkheid. We maken denkfouten, hebben soms weinig aandacht voor wat er voor onze neus staat en doen soms de vreemdste dingen. We doen allemáál maar wat – en je bent daarin dus zeker niet de enige.

In dit boek verkent psycholoog en bestsellerauteur Thijs Launspach de belangrijkste lessen die we uit de psychologie kunnen trekken. Een boek voor iedereen die meer wil weten over de wetenschap van ons brein, onze mind en ons gedrag. De psychologie leert ons met meer begrip te kijken naar anderen en naar onszelf – onmisbaar in de verwarrende tijden waar we momenteel in leven.

Thijs Launspach is psycholoog en schrijver. Hij is al sinds zijn puberteit gefascineerd door de menselijke geest. Hij schreef de bestsellers Fokking druk (2018), Je bent al genoeg (2022) en Asociale media (2023) en heeft een column in het Algemeen Dagblad. Hij maakt met Lennard Toma de podcast Normale mensen bestaan niet. Zijn colleges bij de Universiteit van Nederland en TED werden honderdduizenden keren bekeken. Daarnaast geeft hij de collegereeks Psychologie in Vogelvlucht bij The School of Life.

Biografie

Thijs Launspach (1988) is psycholoog en auteur. Hij onderzoekt de invloed van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op onze mentale gezondheid en schreef de bestsellers Fokking druk (2018), Je bent al genoeg (2022) en Asociale Media (2023). Tevens heeft hij een tweewekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Zijn colleges bij de Universiteit van Nederland en TED werden honderdduizenden keren bekeken. Daarnaast geeft hij de collegereeks Lessen uit de psychologie bij The School of Life. Auteursfoto Nanda Hagenaars

Details

EAN :9789000387182
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  09-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :141 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :372 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256
Keywords :  gedrag;menselijke geest;mentale gezondheid;psychologica;psychologie