Nederlands | 03-03-2023 | 176 pages
9789000389858
Hardback
Zero waste koken is actueel: als je duurzaam en kostenbewust wilt koken vind je in boek, een heruitgave in flexcover, tips en recepten om elk ingrediënt volledig te gebruiken en zo voedselverspilling tegen te gaan.
Het boek is ingedeeld in groenten, fruit, proteïnes, koolhydraten en melkproducten. Voor elk ingrediënt geeft de auteur 3 mogelijke toepassingen zodat je geen restjes overhoudt en eten moet weggooien. Zo kun je een pasta met kaas bereiden. Heb je restjes? Maak dan een heerlijke pastacake. En houd je ook hiervan nog restjes over? Denk dan eens aan knapperige croutons voor een salade.
Zero waste koken geeft je tal van heerlijke recepten zodat je je ecologische voetafdruk verkleint. Een kleurrijk maar vooral inspirerend boek waarmee de creativiteit van de kok aangewakkerd wordt om alle gekochte ingrediënten ten volle te benutten.
Florence-Léa Siry komt uit Québec (Canada). Ze is auteur, verslaggeefster en spreekster, met als speerpunt ‘no waste’: minder voedselverspilling en minder afval in de keuken. Florence is ‘no waste’-deskundige en verschijnt als zodanig regelmatig op radio en tv, vooral in Franstalig Canada. Verder schrijft ze voor kranten, maakt ze blogs en geeft ze internationale workshops en lezingen. De no waste-keuken staat daarbij altijd centraal - in de hoop de toekomstige generaties zo goed mogelijk te informeren over hoe je kunt leven zonder voedsel te verspillen en onnodig veel weg te gooien.
EAN : | 9789000389858 |
Uitgever : | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |
Publicatiedatum : | 03-03-2023 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal : | Nederlands |
Hoogte : | 263 mm |
Breedte : | 198 mm |
Dikte : | 20 mm |
Gewicht : | 709 gr |
Voorraad : | Bestelbaar |
Aantal bladzijden : | 176 |
Trefwoorden : | duurzaam;ecologische voetafdruk;geen restjes;optimaal koken;voedselverspilling;zero waste |