ADHD


Nederlands | 28-02-2024 | 248 pagina's

9789020221213

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,00


 

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Korte beschrijving/Annotatie

ADHD is geen stoornis, maar vindt zijn oorsprong in de oertijd: ADHD'ers denken en doen als jagers, terwijl onze samenleving ingericht is op boeren, zo luidt Thom Hartmanns baanbrekende theorie.

Tekst achterflap

ADHD is een label dat meer mensen steeds vaker krijgen opgeplakt. Toch weten we nog altijd niet goed wat het eigenlijk inhoudt. Waar komt het vandaan, waarom hebben we het en hoe nu verder?

ADHD is in ieder geval geen stoornis en geen afwijking, aldus Thom Hartmann. Hij beschouwt ADHD als een overblijfsel van de menselijke evolutie: mensen met ADHD stammen af van jagers en verzamelaars, mensen zonder ADHD van de boeren die daarna kwamen.

Jagers nemen alles in hun omgeving waar, zijn snel afgeleid, schakelen snel en zijn enorm vindingrijk. Stuk voor stuk bijzonder handige kwaliteiten wanneer je aan het jagen bent, maar ze passen minder goed bij onze huidige maatschappij waarin focus, efficiëntie, stabiliteit en regelmaat – talenten van boeren – de boventoon voeren.

Mensen met ADHD zijn hier tegen wil en dank minder goed in, omdat zij anders denken, voelen en in de wereld staan. Toch dwingen we hen boer te zijn en zich te voegen naar deze structuren en ritmes.

In dit baanbrekende en positieve boek plaatst hij ADHD in een nieuwe context. Door vanuit de jager-boervisie te kijken naar mensen met ADHD laat hij zien hoe zij met hun unieke kwaliteiten tot hun recht komen.

Biografie

Thom Hartmann is een Amerikaanse presentator en voormalig psychotherapeut. Hij schreef 24 boeken, waaronder diverse boeken over ADHD en richtte een speciale school op. Zijn bijzondere theorie krijgt steeds meer wetenschappelijke onderbouwing. www.thomhartmann.com

Details

EAN :9789020221213
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Saskia van Schip
Publicatie datum :  28-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :145 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :372 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :248