De Dikke Daniëls

Het verhaal van onze taal volgens Wim Daniëls

EAN:  9789021341125
Publicatiedatum:   26-04-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

  Bestelbaar

Hét grote overzichtswerk, waarin Daniëls al die prachtige, onderbelichte en overgewaardeerde aspecten van de taal laat passeren. Een ode aan zijn grote liefde: de Nederlandse taal.

Wim Daniëls heeft zich zijn hele leven al verwonderd over taal; over haar lenigheid, haar subtiliteit en haar complexiteit. Hij wijdde tientallen boeken, talloze artikelen en veelgelezen twitterberichten aan zijn grote liefde. Hij bekeek haar van alle kanten, keerde haar binnenstebuiten, boog zich over de apostrof, de komma, over etymologieën, het Huppelnederlands, dialecten versus het ABN, de klemtoon, de geschiedenis van uitdrukkingen en gezegdes. Hij zocht haar grenzen op, ging ze even vrolijk over, bedacht neologismen bij de vleet en legde haar in al haar schoonheid vast. Met De Dikke Daniëls schrijft Wim Daniëls nu eindelijk hét grote overzichtswerk, waarin hij al die prachtige, onderbelichte en overgewaardeerde aspecten van de taal de revue laat passeren. Met een jeu waar het vertelplezier van afspat neemt hij de lezer mee in Wims wondere wereld van de taal.

Wim Daniëls (1954) is bekend als taalkundige en schrijver. Hij treedt regelmatig op in radio en tv-programma’s. Onlangs presenteerde hij samen met Huub Stapel de tv-serie Het dorp, naar zijn gelijknamige boek. Voorjaar 2021 publiceerde hij Op vakantie! Een geschiedenis van onze vrije tijd.

  EAN: 9789021341125
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   26-04-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 207 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 547 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 304