EAN:  9789021341569
Publicatiedatum:   06-09-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

  Bestelbaar

Het indrukwekkende verhaal van een jonge, vrouwelijke burgemeester in Afghanistan, die opgroeide onder het regime van de Taliban, maar zich ontwikkelde tot voorvechtster van vrouwenrechten.

Zarifa Ghafari werd op zesentwintigjarige leeftijd burgemeester in Afghanistan. Inmiddels is ze bijna dertig en leeft ze onder zware politiebeveiliging in Duitsland. Ze groeide op onder het repressieve regime van de Taliban, maar wist zich te ontwikkelen tot voorvechtster van vrouwenrechten. Haar benoeming tot burgemeester van de conservatieve provincie Maidan Wardak ging niet zonder slag of stoot: extremisten probeerden haar de toegang tot haar kantoor te ontzeggen, haar mannelijke collega’s vertrokken uit protest. Zes keer overleefde Ghafari een aanslag op haar leven. Haar vader moest haar strijd bekopen met zijn leven. Toen de Taliban in 2021 opnieuw de macht grepen, kon ze niet anders dan vluchten.
In ‘Zarifa’ vertelt Ghafari haar indrukwekkende verhaal. Ze laat zien hoe het was om op te groeien in een door de Taliban geteisterd land en beschrijft daarmee de turbulente recente geschiedenis van Afghanistan.

'Wij geloven dat meisjes en vrouwen - én mannen en jongens – wereldwijd zullen worden geïnspireerd door het doorzettingsvermogen, de intelligentie en de pure vastberadenheid van Zarifa Ghafari, de eerste vrouwelijke burgemeester van Afghanistan, de jongste ooit die is benoemd, en haar voortdurende strijd voor vrouwenrechten. Het verhaal van mevrouw Gharafi verdient het om verteld te worden.’ Hillary en Chelsea Clinton

‘Openhartig en vol passie vertelt Ghafari haar inspirerende levensverhaal, en geeft hierbij een genuanceerd en bij tijden huiveringwekkend inkijkje in de verwoestende geschiedenis van Afghanistan. Een verzengend eerlijk, diep moedig memoir van een onverschrokken vrouw die strijdt voor haar vaderland.’ Kirkus (starred)

‘Iedereen die de meedogenloze realiteit wil leren kennen van een Afghaanse vrouw die verschil wil maken, kan geen verhelderender boek vinden. Zarifa zal je hart breken.’ The Sunday Times

Zarifa Ghafari werd in 2019 door de BBC uitgeroepen tot een van de honderd meest inspirerende en invloedrijke vrouwen ter wereld, ze ontving de International Woman of Courage Award van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en tal van andere onderscheidingen. Ze schrijft haar boek met hulp van Hannah Lucinda Smith, die al lange tijd als correspondent voor The Times in het Midden-Oosten is gestationeerd.

  EAN: 9789021341569
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Ineke van den Elskamp - Marianne Palm
  Publicatiedatum:   06-09-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 389 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272