Zeven dieren bijten terug


Nederlands | 24-05-2024 | 296 pagina's

9789021437033

Hardback


€ 24,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor. Met z’n zevenen drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?

In Zeven dieren bijten terug zijn de Hollandse ijszeeverkenners van de zestiende eeuw de randfiguren. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla is het decor van een boek over leven en dood in de eenentwintigste eeuw. In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met een bijtende urgentie.


Biografie

Frank Westerman (1964) verwierf grote bekendheid met De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El Negro en ik (bekroond met De Gouden Uil), Ararat, Stikvallei, Een woord een woord (bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs) en recentelijk De kosmische komedie en Te waar om mooi te zijn. Zijn werk verschijnt in zeventien talen.

Details

EAN :9789021437033
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  24-05-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :222 mm
Breedte :143 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :490 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :296