Eén houvast

dagboek over persoonlijk geloven

€20,99

EAN:  9789023970316
Publicatiedatum:   28-07-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

  Herdruk

Eén houvast is een dagboek voor jong en oud. Elke dag staat een aspect van het geloof centraal, aan de hand van de Heidelbergse Catechismus. Zo neemt het dagboek ons mee op ontdekkingsreis.

De Heidelbergse Catechismus reikt ons een schat van onderwerpen aan voor de praktijk van ons geloof: de relatie met Jezus Christus als het ene houvast in ons leven, de doop en het avondmaal, het leven naar Gods geboden, het bidden, en nog veel meer.
Al die thema's komen in het dagboek aan bod. En dan blijkt die oude, wijze Catechismus verrassend actueel te zijn.
In dit dagboek gaat het niet om abstracte leerstellige waarheden, maar om de praktijk van het geloof, de beleving ervan, kortom: de spiritualiteit. De meditaties zijn pastoraal van toon en eenvoudig van taal, en blijven dicht bij de lezer. Zo wil dit dagboek ons helpen om, net als Henoch, elke dag te wandelen met God.

Achter in deze uitgave is de complete tekst van de Heidelbergse Catechismus opgenomen.

Dr. W. Verboom is emeritus predikant in de PKN en emeritus hoogleraar in de geschiedenis van het gereformeerde protestantisme. Hij deed jarenlang onderzoek naar de Heidelbergse Catechismus. Van zijn hand verschenen diverse publicaties over de belijdenisgeschriften.

  EAN: 9789023970316
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   28-07-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 208 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 581 gr
  Voorraad: Herdruk
  Aantal bladzijden: 400