Samen zijn we thuis


Nederlands | 04-11-2020 | 40 pagina's

9789025773427

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 14,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Wat maakt thuis echt thuis? Het is veel meer dan alleen maar een huis, een raam, een deur, een kleed. De mensen van wie je houdt, maken van een huis een thuis.

Het poëtische prentenboek van Stephanie Parsley Ledyard met de warme, stoere beelden van pixar-animator Chris Sasaki gaat over verhuizen. Dat kan best spannend zijn, om de plek die je altijd thuis hebt genoemd te verlaten. Maar het gezin uit het verhaal komt erachter dat het vooral de mensen om je heen zijn die zorgen dat je je echt thuis voelt. Het verhaal is al even prachtig vertaald door Jaap Robben.

Uit het juryrapport van de Griffeljury: 'De toon van het prentenboek is prettig ingetogen en koesterend; het taalgebruik zacht. 'Thuis is de buurvrouw die in het donker een lampje met je deelt.' De diepe aardse kleuren geven een prettig inclusieve sfeer en passen bovendien prachtig bij het universele gevoel dat het verhaal verwoordt. De boodschap van Stephanie Parsley Ledyard is in zijn eenvoud aangenaam geruststellend. Het missen is verdrietig, maar in het nieuwe huis vindt het meisje snel weer het spannende, het herkenbare en dat komt allemaal doordat ze er woont met de mensen van wie ze houdt, want: samen zijn we thuis.

'Samen zijn we thuis' is bekroond met een Vlag & Wimpel in 2021.

Details

EAN :9789025773427
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Vertaler : Jaap Robben
Publicatie datum :  04-11-2020
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :252 mm
Breedte :252 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :420 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :40