Heel de wereld wordt wakker


Nederlands | 28-09-2022 | 368 pagina's

9789025774837

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Jaap Robben stelde 'Heel de wereld wordt wakker' samen, een verzamelbundel met de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want: poëzie is onmisbaar, poëzie laat je nadenken, laat je voelen, verrast je en verrijkt je wereld - zeker als je jong bent.

'Heel de wereld wordt wakker' is de bloemlezing die de moderne kinderpoëzie van Nederland en Vlaanderen verdient: een schitterende verzamelbundel die zeker een kindertijd, maar hopelijk een leven lang meegaat.
Akwasi, Bette Westera, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Toon Tellegen, Ted van Lieshout, Joke van Leeuwen en nog vele anderen: de geselecteerde dichters blinken uit in taalkunst, het vergroten van leesplezier en het doorgronden van de belevingswereld van kinderen. 'Heel de wereld wordt wakker' is een ultiem naslagwerk van moderne kinderpoëzie die het kind centraal stelt. Laat je inspireren en dompel je onder in een wereld van taal vol humor, verrassingen, emotie en schoonheid.

Jaap Robben is een gevierd auteur van poëzie, romans, prentenboeken, kinderboeken en artikelen, bekend van onder andere de prentenboeken over Suzie Ruzie en de roman 'Birk', die meermaals werd bekroond. Illustrator Sebastiaan Van Doninck (winnaar van de Boekenpauw 2020) voorzag alle 333 prachtige gedichten van pakkende, poëtische beelden die de bundel voor jong en oud tot een lust voor het oog maken.

Recensie/Quote

Dit boek wil verrassen en voelt tegelijkertijd als een feest van herkenning. Het boek voelt aan als een veilige plek: stevige vormgeving, warme illustraties en lekker dik, met een serieus gewicht. Hier kun je veilig lezen en desnoods helemaal verdwijnen in het wit tussen de woorden.

Details

EAN :9789025774837
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatie datum :  28-09-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :257 mm
Breedte :220 mm
Dikte :36 mm
Gewicht :1382 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368