Dichter bij de seizoenen


Nederlands | 06-03-2024 | 48 pagina's

9789025778361

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In de unieke kinderpoëziebundel 'Dichter bij de seizoenen' beleeft de lezer een jaar in de natuur in vogelvlucht. Voor elk seizoen en elke maand staat in deze sfeervolle bundel een passend gedicht. Wat deze gedichten extra bijzonder maakt, is dat ze allemaal in verschillende versvormen zijn geschreven. Taalkunstenares Bette Westera schreef bijvoorbeeld voor mei een spicht, waarin een specht een gat in de boom hakketakt, voor oktober een rondelet waarin een egel een veilig bedje van blad maakt, en voor januari een sonnet waarin eenden kwakend in wakken baden gaan. Naast de seizoensgedichten geeft de bundel ook uitleg over de verschillende versvormen en tips om zelf met taal te spelen. Elk seizoen opent met een prachtige haiku. Bekroond illustrator Henriette Boerendans wekt de rijke gedichten tot leven met haar treffende houtsneden.


'Dichter bij de seizoenen' is een bijzondere samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Eerder werkten zij samen aan het indrukwekkende alfabetboek 'Aap Beer Zebra' (genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs) en 'Ik wil een wiegje worden, zei de wilg'. 'Dichter bij de seizoenen' is geschikt voor lezers van 9 jaar en ouder.

Recensie/Quote

In deze unieke samenwerking tussen Gouden Griffel-winnares Bette Westera en illustrator Henriette Boerendans flaneren we door de wisseling van de seizoenen en beleven we intens een jaar in de natuur. Wonderlijk is dat Westera diverse versvormen beproeft (...). Boerendans maakt er passende, tedere houtsneden bij.

Details

EAN :9789025778361
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatie datum :  06-03-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :273 mm
Breedte :222 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :480 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :48