EAN:  9789026346194
Publicatiedatum:   14-01-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  146 mm
Breedte:  221 mm
Dikte:  30 mm
Gewicht:  482 gr
Aantal bladzijden:  320

  Voorraad webshop-magazijn: JA

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs, en er zijn meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. De historische romans van Simone van der Vlugt verschijnen in zestien landen.

Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia’s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia’s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

Simone van der Vlugt over Schilderslief: 'Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.'

  EAN: 9789026346194
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   14-01-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 146 mm
  Breedte: 221 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 482 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 320