EAN:  9789026348730
Publicatiedatum:   08-10-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  135 mm
Breedte:  215 mm
Dikte:  34 mm
Gewicht:  493 gr
Aantal bladzijden:  384

  Voorraad webshop-magazijn: JA

Het gewicht van een piano van Chris Cander is een meeslepende roman over de vlucht van een joods gezin en de reis van een jonge vrouw, voor altijd verbonden door een bijzonder instrument

Chris Cander werd geboren in Houston, studeerde daar aan de universiteit en woont er nog altijd met haar gezin. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze schrijver wilde worden, en ze heeft meerdere veelgeprezen titels voor kinderen en volwassenen op haar naam staan. Ook schrijft ze toneelstukken. Het gewicht van een piano is haar eerste roman die in het Nederlands vertaald is.

Het gewicht van een piano van Chris Cander is een ontroerende historische roman tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Voor de lezers van Haar naam was Sarah en Seringenmeisjes.

Sovjet-Unie, 1962. De achtjarige Katja luistert naar de oude bovenbuurman, die elke nacht pianospeelt. Er wordt gefluisterd dat hij een gedeserteerde SS’er is, maar Katja krijgt een band met hem. Na zijn overlijden erft zij de antieke Blüthner-piano. Wanneer ze later trouwt met een joodse man, is het niet langer veilig voor hen in Rusland. Ze emigreert met haar gezin naar Amerika en de piano raakt zoek tijdens hun vlucht.

Californië, 2012. De zesentwintigjarige Clara moet op zoek naar een nieuw appartement. De verhuizing wordt bemoeilijkt door de piano, die ze van haar vader voor haar twaalfde verjaardag heeft gekregen, kort voordat haar beide ouders omkwamen bij een brand. In een opwelling zet Clara de piano te koop. Als snel meldt zich een koper, die Clara toch weer aan het twijfelen brengt: wil ze er wel van af?

Het gewicht van een piano gaat over herinnering, identiteit en de helende kracht van muziek.

'Een begenadigd verhalenverteller.' - The New York Times

Het gewicht van een piano is ontroerend als een meeslepende melodie; het laat je niet los en is onmogelijk te vergeten.’ – Christina Baker Kline

'Cander grijpt de lezer direct bij het begin van deze mooi geschreven roman.' - Kirkus Reviews

'Cander is een begenadigd verhalenverteller.'

  EAN: 9789026348730
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Vertaler:  Iris Bol - Marcel Rouwe
  Publicatiedatum:   08-10-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 34 mm
  Gewicht: 493 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 384