Socrates op sneakers

Filosofische gids voor het stellen van goede vragen

EAN:  9789026365706
Publicatiedatum:   16-10-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen. Speciale cadeau-editie nu met bedrukt boekblok.

In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is verbinding tussen mensen vaak ver te zoeken. We proberen de ander te overtuigen van ons eigen gelijk in plaats van samen op zoek te gaan naar wezenlijke antwoorden. We praten liever dan dat we luisteren; voor vragen stellen hebben we geen tijd. Hoe mooi zou het zijn als je in iedere situatie precies díé vraag kunt stellen die leidt tot een goed gesprek? Elke Wiss laat zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen en met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron legt ze uit hoe we er beter in kunnen worden.

Veel praktische tips bij het formuleren van vragen en de omgang met emoties en ongemak. Maar vooral word je ertoe verleid jezelf steeds meer op het spel te zetten. Dat dat lukt komt ook door Wiss' aanstekelijke, toegankelijke en doorleefde manier van schrijven.

Elke Wiss is theatermaker en praktisch filosoof. Ze schrijft en regisseert voorstellingen en geeft diverse trainingen en workshops in praktische filosofie en de kunst van het vragen stellen. Ook voert Elke socratische gesprekken binnen organisaties en geeft ze individuele filosofische consulten. In maart 2020 verscheen haar eerste boek Socrates op sneakers, waarvan inmiddels meer dan 40.000 exemplaren zijn verkocht.

  EAN: 9789026365706
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   16-10-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 204 mm
  Breedte: 133 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 346 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256