De geniale taal

waarom we allemaal van het Grieks moeten houden

EAN:  9789028427204
Publicatiedatum:   08-05-2018
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar

Andrea Marcolongo is een vrouw van dertig die haar hart verloren heeft aan het Grieks van Homeros, van Plato, van Sofokles, van Herodotos, en al die andere dichters, toneelschrijvers en denkers die de culturele, filosofische en politieke basis voor onze West-Europese samenleving hebben gelegd. In dit uiterst leesbare boek legt zij uit waarom het Grieks nog altijd van groot belang is. Dat heeft volgens haar te maken met de verbeeldingsrijke manier van kijken naar en omgaan met de werkelijkheid die in deze taal verscholen zitten en die wij moderne mensen goeddeels zijn kwijtgeraakt. En dat terwijl we die in ons tijdsgewricht zo broodnodig hebben.

Ook wie nooit Grieks heeft gestudeerd wordt in dit boek ondergedompeld in een taal en in een denkwereld die na al die eeuwen nog altijd onze beschaving vormgeven: van kunst tot filosofie, van mythe tot religie, van architectuur tot wiskunde, van literatuur tot retorica, en van taal tot begrip.

Andrea Marcolongo (1987) studeerde Grieks in Milaan, en werkte als communicatieadviseur voor bedrijven en politici. Zo was zij enige tijd de tekstschrijver van de voormalige Italiaanse premier Matteo Renzi. Haar fascinatie voor het Grieks leidde tot dit eerste boek van haar hand.

  EAN: 9789028427204
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Emilia Menkveld
  Publicatiedatum:   08-05-2018
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 259 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192