Eerste hulp bij praktijkgericht onderzoek

Een handleiding voor hbo-studenten in de gezondheidszorg

EAN:  9789036826426
Publicatiedatum:   27-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  182

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Dit boek is hét handboek voor elke hbo-student die praktijkgericht onderzoek doet binnen de gezondheidszorg en extra hulp kan gebruiken. Stapsgewijs word je meegenomen door het onderzoeksproces. Aan de hand van het boek blijf je op koers en werk je aan betekenisvol onderzoek, met daadwerkelijke impact op de beroepspraktijk.

Eerste hulp bij praktijkgericht onderzoek is opgebouwd aan de hand van de vijf fases van de onderzoekscyclus. Achtereenvolgens worden de probleemanalyse, het onderzoeksdesign, de dataverzameling, de data-analyse en het rapporteren behandeld. Wie het boek leest tijdens het doen van zijn onderzoek, weet daardoor altijd op tijd wat de volgende stap moet zijn. Alle belangrijke thema’s komen aan bod, van wetgeving tot het schrijven van een goed artikel en het kiezen van het juiste onderzoeksdesign. Het boek is no-nonsense, biedt gerichte handvatten om direct toe te passen, is makkelijk leesbaar en aangevuld met online kennisclips.

Kortom dit boek is een musthave voor elke HBO-student die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het uitvoeren van het praktijkgerichte onderzoek.

De auteurs zijn beiden als docent verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en werkzaam voor de Academie Paramedische studies.

 

   .

Helpt hbo-studenten bij praktijkgericht onderzoek in de gezondheidszorg

Opgebouwd volgens de vijf stappen van de onderzoekscyclus

Met extra online kennisclips

  EAN: 9789036826426
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   27-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 172 mm
  Breedte: 242 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 389 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 182
  Trefwoorden:   afstuderen gezondheidszorg;handboek onderzoek;onderzoekstechniek hbo;praktijkgericht onderzoek hgzo;scriptie schrijven hbo