Het Telefoonboek

Hoe je in twee weken van je schermverslaving afkomt

EAN:  9789038811772
Publicatiedatum:   20-09-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Bestelbaar

In november 2014 besloot Hanneke Hendrix haar smartphone in de spreekwoordelijke plomp te gooien. Na een haat-liefdeverhouding van jaren, vond ze zichzelf op een avond in het schemerduister voor de voordeur, met haar fiets tussen haar benen en haar voordeursleutel tussen haar tanden; het regende en mensen konden er niet langs omdat ze het trottoir blokkeerde, maar al append leek de tijd niet te bestaan. Hoe vaak is je telefoon immers niet de eerste die je groet bij het wakker worden, en de laatste die je aait voor je in slaap valt?

Hoeveel verschillende smartphonearchetypes zijn er eigenlijk te herkennen als je naar de jungle om je heen kijkt? En is het nog wel mogelijk om smartphonevrij door het leven te gaan, zonder een geitenwollensok te zijn die moest huilen toen de fax werd afgeschaft of toen schermverslaving nog bestond uit hele dagen Tel Sell en MTV-marathons kijken? Hendrix gaat op een zoektocht naar waar de grenzen van smartphoneloosheid eigenlijk liggen, interviewt andere smartphonelozen en geeft tips voor minderen en digitale detoxes.

Hanneke Hendrix (1980) is schrijver, hoorspel- en podcastmaker. Ze debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen, die werd genomineerd voor onder meer de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs. Met haar ook in het Engels vertaalde tweede roman De dyslectische-hartenclub (2014) werd de auteur genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. In haar non-fictietitel Het Telefoonboek (zomer 2022) onderzoekt ze of we nog zonder smartphone kunnen. Hendrix schrijft voor NRC Handelsblad, De Gelderlander en &C en geeft les aan de opleiding Creative Writing op de Arnhemse Kunstacademie en de Schrijversvakschool. Zomer 2022 verschijnt Het grote vakantie-doeboek voor uitgebluste ouders, dat Hanneke schreef met Nynke de Jong, Alex van der Hulst en Anne Janssens.

  EAN: 9789038811772
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   20-09-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 284 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 160