Gevangen in nooit genoeg


Nederlands | 22-02-2024 | 160 pagina's

9789043540995

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Wat is het geheim van een tevreden leven? Een psychologie van tevredenheid.

Tekst achterflap

Meer spullen, meer vrienden, meer salaris, meer aanzien, meer vrijheid, steeds dient zich weer iets begerenswaardigs aan. Maar wie houdt de teller bij? Waar ligt de grens van wat je als mens kunt verteren? De economie draait op volle toeren, maar houdt de wereld dit vol? En worden mensen er gelukkiger van om in grote welvaart te leven? Velen zitten opgebrand thuis of gaan gebukt onder dagelijkse stress op hun werk. Hoe kunnen we dit tij keren? Arjan van Dam duikt, op luchtige wijze, dieper in de psyche van Mensje Nooitgenoeg om te achterhalen welke processen dit verlangen naar meer aanjagen. Waar komt die onblusbare drang vandaan? En wat kun je doen om je gevoel van nooit genoeg om te vormen naar een gevoel van genoeg? Dit boek houdt een spiegel voor en laat zien wat de valkuilen zijn van het steeds meer willen. Maar de auteur stuurt zijn lezers niet het bos in. Hij besluit zijn boek met een recept voor een tevreden leven. De ingrediënten van dat recept beschrijft hij helder, nuchter en zijn meteen in de praktijk toe te passen.

Slogan/Promotie

WAAROM WILLEN WE MEER, TERWIJL WE NOG NOOIT ZOVEEL GEHAD HEBBEN?

Meer spullen, meer vrienden, meer salaris, meer aanzien, meer vrijheid, steeds dient zich weer iets begerenswaardigs aan. Maar wie houdt de teller bij? Waar ligt de grens van wat je als mens kunt verteren? De economie draait op volle toeren, maar houdt de wereld dit vol? En worden mensen er gelukkiger van om in grote welvaart te leven? Velen zitten opgebrand thuis of gaan gebukt onder dagelijkse stress op hun werk. Hoe kunnen we dit tij keren?

Arjan van Dam duikt, op luchtige wijze, dieper in de psyche van Mensje Nooitgenoeg om te achterhalen welke processen dit verlangen naar meer aanjagen. Waar komt die onblusbare drang vandaan? En wat kun je doen om je gevoel van nooit genoeg om te vormen naar een gevoel van genoeg?

Dit boek houdt een spiegel voor en laat zien wat de valkuilen zijn van het steeds meer willen. Maar de auteur stuurt zijn lezers niet het bos in. Hij besluit zijn boek met een recept voor een tevreden leven. De ingrediënten van dat recept beschrijft hij helder, nuchter en zijn meteen in de praktijk toe te passen.

Biografie

Arjan van Dam is arbeidspsycholoog en heeft een trainings- en adviesbureau. Hij promoveerde op de relatie tussen doelen die we stellen en welbevinden. Hij publiceert in wetenschappelijke en populaire tijdschriften, zoals Psychologie Magazine. Eerder schreef hij het veelgeprezen boek De kunst van het falen.

Details

EAN :9789043540995
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  22-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :142 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :326 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160