EAN:  9789044364996
Publicatiedatum:   17-04-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Prachtige WOII-roman over hoop in duistere tijden

1941, Auschwitz. In het door de nazi's bezette Polen kan Sofia haar vader niet in de ogen kijken. Hoewel Sofia en haar moeder Joods zijn, heeft hij ervoor gekozen om als dokter voor de SS te werken. Ze kan hem niet vergeven, zelfs niet als de afspraak was gemaakt om hun levens te sparen.
Isaac, een gevangene in Auschwitz, moet van zonsopgang tot zonsondergang op het land van een boerderij vlak bij het kamp zwoegen. Elke ademhaling voelt alsof het Isaacs laatste zou kunnen zijn, dus wanneer hij een oogverblindend mooi meisje uit het raam van de boerderij ziet turen, denkt hij dat hij droomt.
Sofia riskeert haar leven om een brief naar Isaac te smokkelen. Deze geheime uitwisseling leidt tot een ontsnapping die onmogelijk had moeten zijn - en naar een onvergetelijk liefdesverhaal.

Brief aan Isaac is in meeslepende, zeer toegankelijke stijl geschreven, afwisselend vanuit de perspectieven van Sofia en Isaac.

Shari J. Ryan is een USA Today-bestsellerauteur. Ze heeft twee voorouders die de holocaust overleefden en als eerbetoon aan hen heeft ze zich toegelegd op het schrijven van historische romans. Shari woont in New England met haar man, twee zoons en een pittige Australian Shepard.

  EAN: 9789044364996
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Kees van Weele
  Publicatiedatum:   17-04-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 398 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Trefwoorden:   auschwitz;brief aan isaac;concentratiekamp;dochter van de dokter;liefde;nazi's;oorlog;polen;shari j. ryan;ss;the doctor's daughter;wereldoorlog;wo ii