Welkom in het Novaceen


Nederlands | 09-10-2020 | 176 pages

9789045040349

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 15,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

Op honderdjarige leeftijd heeft James Lovelock het belangrijkste en meest fascinerende werk van zijn leven geschreven: een nieuwe theorie over de toekomst van het leven op aarde.

Tekst achterflap

James Lovelock komt in Novaceen met een nieuwe theorie over de toekomst van het leven op aarde. Lovelock, de schepper van de Gaia-hypothese, auteur van de wereldwijde bestseller Gaia, en de grootste denker over milieu van onze tijd, betoogt dat het Antropoceen – het tijdperk waarin de mens met technologie over de wereld begon te heersen – na 300 jaar ten einde is. Een nieuw tijdperk is al begonnen. Welkom in het Novaceen. Kunstmatige intelligentie zal nieuwe levensvormen creëren. Ze zullen 10 000 keer sneller denken dan wij en ze zullen ons beschouwen zoals wij planten beschouwen: als hopeloos traag werkende en denkende mechanismen. Maar dat betekent niet dat de mens een gewelddadig einde tegemoet gaat. Deze hyperintelligente wezens zullen net zo afhankelijk zijn van de gezondheid van de planeet als wij. Op honderdjarige leeftijd heeft James Lovelock het belangrijkste en meest fascinerende werk van zijn leven geschreven.

Biografie

James Lovelock (1919 - 2022) is de auteur van meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en de grondlegger van de Gaia-hypothese (nu Gaia-theorie, onder andere in 'Gaia'). Lovelock werkte onder meer voor NASA en is talloze malen onderscheiden voor zijn werk, zoals door de Royal Society en de KNAW.

Details

EAN :9789045040349
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Leontine Brandt Corstius
Publicatiedatum :  09-10-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :226 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :176
Trefwoorden :  aardwetenschappen;evolutie;kunstmatige intelligentie;natuurwetenschappen