Het universum in een doos


Nederlands | 19-06-2023 | 256 pagina's

9789045043234

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Hoe de meest bijzondere kosmologische fenomenen, zoals zwarte gaten of botsende sterrenstelsels, gesimuleerd kunnen worden aan de hand van supercomputers.

Tekst achterflap

Simulaties en de zoektocht naar de broncode van de kosmos Kosmologie is een lastige wetenschap. Niemand kan immers zijn eigen sterren, planeten of sterrenstelsels maken om zijn theorieën te testen. Maar de afgelopen decennia is er een nieuw soort natuurkunde ontstaan om de kloof tussen theorie en experiment te dichten. Door gebruik te maken van de kracht van moderne supercomputers, hebben kosmologen simulaties gebouwd die nieuwe inzichten bieden in de diepe geschiedenis van ons universum, waardoor eeuwenoude ideeën voor het eerst kunnen worden getest. In Het universum in een doos legt kosmoloog Andrew Pontzen uit hoe wetenschappers de meest bijzondere fenomenen van het universum modelleren, van zwarte gaten en botsende sterrenstelsels tot donkere materie en kwantumverstrengeling – en zo een nieuw licht kunnen werpen op onze realiteit.

Recensie/Quote

‘een waanzinnig interessant boek dat een uniek inkijkje geeft in de technische aspecten van simulaties en je tegelijkertijd heerlijk aan het denken zet over de grote vragen van het universum’

Biografie

Andrew Pontzen is professor kosmologie aan University College London. Simulaties vormen een belangrijk onderdeel van zijn onderzoek naar kosmologie en natuurkunde. Hij woont in Londen.

Details

EAN :9789045043234
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Albert Witteveen
Publicatie datum :  19-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :211 mm
Breedte :141 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :394 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256