Het eiland van Anna


Nederlands | 16-04-2024 | 272 pagina's

9789045045856

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De aangrijpende geschiedenis van Schokland en de zoektocht naar een verloren thuis. Eva Vriend laat zien hoe het verhaal van het voormalige Zuiderzee-eiland tot op de dag van vandaag doorwerkt.

Tekst achterflap

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden. Met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten. In Het eiland van Anna laat Eva Vriend zien hoe de geschiedenis generaties lang kan doorwerken. Aan de hand van de gewone vissersdochter brengt ze het verdwenen eiland tot leven. Ze vertelt over de ontberingen, de vele overstromingen en de dramatische ontruiming. Over wortels, migratie en identiteit. Maar bovenal gaat het over hoe iedereen op zoek is naar een ‘thuis’. En dat kan ook, zoals bij Anna, een eiland zijn dat allang niet meer bestaat.

Recensie/Quote

'Eva Vriend weet het persoonlijke te overstijgen en vertelt ook een breder verhaal over ontworteling.'

Biografie

Eva Vriend (1973) is historicus en schrijver. Ze groeide op in de Noordoostpolder. Haar bestseller "Het nieuwe land" (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. In 2015 verscheen "De helpende hand". In 2020 verscheen "Eens ging de zee hier tekeer. De laatste twee boeken stonden op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werden ook als tv-serie uitgezonden.

In april 2024 verschijnt "Het eiland van Anna" over de geschiedenis van Schokland.

Details

EAN :9789045045856
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  16-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :448 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272