Het bijenbalkon


Nederlands | 28-03-2022 | 160 pagina's

9789045046389

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,50


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Caspar Janssen besloot van zijn stadsbalkon een paradijs voor insecten te maken. Met hulp van kenners slaagt hij erin en wordt zijn balkon een ideale biotoop voor honderden soorten beestjes.

Tekst achterflap

In ‘Het bijenbalkon’ vertelt Caspar Janssen over de missie om natuur aan te brengen in de stad. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot Janssen in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis, op zijn eigen balkon, maar ook door de wereld van kwekers, potgrond, bijen- en vlinderplanten, insectenhotels, plantenpotten, insecten, vogels, andere beestjes, biologen en buren. Met hulp van kenners slaagt hij uiteindelijk in zijn missie: een balkonjungle creëren met honderden soorten beestjes, die zijn balkon opeens beschouwen als bron van voedsel en als ideale biotoop voor de voortplanting.

Recensie/Quote

'Nodigt uit om dat zelf ook te proberen: in je eigen (school)tuin of balkon. Aanbevolen.'

Biografie

Caspar Janssen (1962) is schrijver en journalist en schrijft onder meer voor 'de Volkskrant'. Van zijn hand verschenen
de boeken 'Ontpopt', 'In de ban van het beest', 'Caspar loopt' en 'Het bijenbalkon'. De drie laatste boeken werden genomineerd voor de Jan Wolkersprijs. Voor de Vogelserie van Atlas Contact schrijft hij een monografie over de koolmees.

Details

EAN :9789045046389
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  28-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :246 mm
Breedte :165 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :326 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160