Verhalen uit de volgwagen


Nederlands | 12-10-2023 | 224 pages

9789045046396

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.

Tekst achterflap

Sommige ploegleiders groeiden in het verleden uit tot legendarische personages in het wielrennen – denk bijvoorbeeld aan Kees Pellenaars, Peter Post en José De Cauwer. Toch heeft de functie een wat mysterieuze status. Want wat doet een ploegleider precies en hoeveel invloed heeft hij nu eigenlijk op het koersverloop?

In dit boek spelen de mannen en vrouwen die alles op alles zetten om hun renners op het podium te krijgen – in een sport waarin er meer mis kan gaan dan goed – de hoofdrol. Op meeslepende wijze vertelt Lidewey van Noord over succesvolle samenwerkingen en grandioze mislukkingen, over minutieuze parcoursverkenningen en snode scenario’s, over tactische keuzes in het heetst van de strijd en over omgaan met de nukken van grote kampioenen. Verhalen uit de volgwagen zet de mensen die altijd in de coulissen staan in de spotlights en biedt zo een nieuw perspectief op de wielersport.

Recensie/Quote

'Lees alles over roemruchtige superduo's en grandioze mislukkingen, over minutieuze parcoursverkenningen en tactische keuzes in het heetst van de strijd.'

Biografie

Lidewey van Noord (1985) behoort tot de beste wielerschrijvers van Nederland. Ze publiceerde in wielertijdschriften als De Muur en Bahamontes en van haar hand verschenen boeken over de Tour de France en over Peter Sagan. Haar veelgeroemde boek Pellegrina: een Italiaanse wielerbedevaart werd genomineerd voor de Nico Scheepmakerbeker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar.

Details

EAN :9789045046396
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  12-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :137 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :317 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :224