Aard van het beestje


Nederlands | 21-03-2024 | 336 pagina's

9789045049403

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een schatkist van de rijke Nederlandse natuur

Tekst achterflap

Wat typeert de rivierdonderpad, de kievit, de steenhommel en de kleine ijsvogelvlinder? Dat kun je eigenlijk pas echt goed beschrijven na zorgvuldige beschouwing van het dier in zijn eigen habitat. Tien seizoenen reisde Caspar Janssen naar bos, heide, akker, berm, weiland, beek, rivier, kust, duin, moeras en zijn eigen Amsterdamse balkon, en observeerde honderd verrassende, geliefde, maar ook onbekend-onbeminde beestjes in hun leefomgeving. Het levert in dit boek niet alleen een fascinerende schatkist aan krioelende, vliegende, dribbelende en zoemende portretjes op, schitterend geïllustreerd door Margot Holtman, maar ook een groter verhaal over de staat van en onze omgang met het Nederlandse landschap.

Recensie/Quote

'Wat opvalt in alle verhalen is de verzorgde, literaire manier van schrijven. Ik bleef met plezier lezen. Elke dag één verhaal, en dan ben je wel even zoet. […] De verhalen van Caspar Janssen beurden me vooral op. Zo subtiel geschreven dat de schoonheid van de natuur haast zichtbaar wordt. Over zichtbaarheid gesproken: elk dier wordt bovendien ook nog eens prachtig vereeuwigd door kunstenaar Margot Holtman.' Visdief.nl

Biografie

Caspar Janssen is schrijver, journalist en vaste medewerker van de Volkskrant. Van zijn hand verschenen eerder Ontpopt, In de ban van het beest, Caspar loopt en Het bijenbalkon. De drie laatste boeken werden genomineerd voor de Jan Wolkersprijs. Margot Holtman studeerde aan de Rietveld Academie en Pratt University New York. Ze werkt voor de Volkskrant, Trouw en TopNotch, en publiceerde, met Arie en Romy Boomsma, een kinderboek: Langs de lange Lindelaan.

Details

EAN :9789045049403
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :640 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336