Gelukkig en blij


Nederlands | 08-06-2023 | 112 pagina's

9789045128825

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Shortlist de Boon voor kinder- en Jeugdliteratuur 2024


Edward van de Vendel en Martijn van der Linden laten in deze bundel ontroerende, grappige en soms ernstige gedichten zien dat geluk kan schuilen in heel verschillende dingen.

De katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het mamavarken met haar biggetjes, het dwergkonijn en de goudvis, de vogels: ze leven gelukkig en blij op de boerderij. Hoe voorspelbaarder hun dagen zijn, hoe liever het ze is. Maar soms wordt hun rustige bestaan opgeschud en zit er niets anders op dan wennen aan iets nieuws. Toch blijkt geluk vaak heel dichtbij!


Een hartveroverende bundel met betoverende illustraties in kleur voor iedereen vanaf 10 jaar tot ver daarboven.


Biografie

Edward van de Vendel (1964) heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Zijn werk is met verschillende prijzen bekroond, waaronder twee keer de Woutertje Pieterse Prijs en vele Zilveren Griffels, als laatste voor Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt en Vosje. Zijn drie YA boeken over Tycho & Oliver (De dagen van de bluegrassliefde, Ons derde lichaam en Oliver) werden alle drie bekroond met de prijs voor het beste jeugdboek. Ook werd hij genomineerd voor internationale kinderboekprijzen als de Hans Christian Andersenprijs en de Astrid Lindgren Memorial Award en kreeg hij de Duitse Jugendliteraturprijs.

Details

EAN :9789045128825
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  08-06-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :273 mm
Breedte :202 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :532 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :112