Islamitische begrippen toegelicht


Nederlands | 06-11-2023 | 136 pagina's

9789048559817

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een glossarium van de islam als godsdienst, levenswijze en jurisprudentieel kader. Ieder lemma is voorzien van de originele Arabische schrijfwijze, transcriptie in Nederlandse spelling en vertaling.

Tekst achterflap

Islamitische begrippen toegelicht is een uitgebreid glossarium van de islam dat elementaire en geavanceerde terminologie omvat. Adib Abdulmajid beschrijft de termen die betrekking hebben op theologische concepten, invloedrijke stromingen, fundamentele waarden, jurisprudentie en rechtssysteem. Het analyseert en licht ook het islamitisch taalgebruik toe dat kenmerkend is voor deze wereldreligie. Ieder begrip is voorzien van de originele Arabische schrijfwijze, transcriptie in Nederlandse spelling en vertaling. Primaire bronnen uit de rijke islamitische bibliotheek zijn geraadpleegd om de nauwkeurigheid van de toelichtingen te waarborgen. Een handig naslagwerk voor iedereen met belangstelling, vanuit professioneel perspectief of anderszins, voor belangrijke begrippen en termen uit de islam.

Slogan/Promotie

Islamitische begrippen toegelicht is een uitgebreid glossarium van de islam als een godsdienst, levenswijze en jurisprudentieel kader, waarbij ieder lemma is voorzien van de originele Arabische schrijfwijze, transcriptie in Nederlandse spelling en vertaling. Het is een zeer handig naslagwerk voor iedereen met belangstelling voor (islamitische) taal, vanuit professioneel perspectief of anderszins.

Details

EAN :9789048559817
Auteur: 
Uitgever :Amsterdam University Press
Publicatie datum :  06-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :150 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :268 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :136
Keywords :  arabisch;islam;islamkunde;taalkunde;woordenboek