De bijbel van de Koreaanse keuken
Sang-Ah Yoo
Nederlands | 10-05-2024 | 766 pagina's
9789048864768
Ebook (Epub)
Bekijk inkijkexemplaar
€ 14,99
Beschikbaar
Korte beschrijving/Annotatie
Van pikante aubergine tot rijstcakes in rode saus en kimchipannenkoek
Tekst achterflap
Van rijstcakes in rode saus tot zeewierrollen met zalm, kip of groente en van kimchi- of kabeljauwpannenkoek tot bulgogi en pikante aubergine: in De bijbel van de Koreaanse keuken neemt Sang Ah Yoo je mee op reis door de Koreaanse keuken. Een overwegend gezonde keuken, waarin gefermenteerde ingrediënten zoals kimchi, gochujang en doenjang samen met rijst, noedels, groenten, zeewier, vis, vlees en tofu een basis vormen voor talloze hartverwarmende gerechten.
Biografie
Myung-Ki Min en haar man Jung-Ha Yoo behoren tot de eerste generatie Koreanen die rond 1970 naar Nederland kwam. Samen runnen zij in Den Haag het Koreaanse eethuis Seoul Garden. Hun dochter Sang-Ah Yoo is journalist en werkte onder meer vanuit Seoul als Zuid-Korea-correspondent voor Trouw, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Onder toeziend oog van haar moeder tekende Sang-Ah voor dit boek alle recepten en bijzondere verhalen van haar ouders op. De bijbel van de Koreaanse keuken is hun eerste kookboek.
Details
EAN : | 9789048864768 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatie datum : | 10-05-2024 |
Uitvoering : | Ebook (Epub) |
Taal/Talen : | Nederlands |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 766 |
Reeks : | Landenbijbels |
Keywords : | baekkimchi;bibim guksu;bibim naengmyeon;bibimbap;bokkeum;bokkeumbap;bossam;budae jjigae;bulgogi;chimaek;dakgalbi;dakjuk;doenjang;doenjang jjigae;dolsot bibimbap;dotorimuk;eomuk;galbi;gimbap;gochugaru;gochujang;gochujang saus;gukbap;gyeran;gyeran bap;gyeran jjim;gyeran mari;haemul pajeon;hobakjeon;hobakjuk;jajangmyeon;janchi guksu;japchae;kalguksu;kimchi;kimchi bokkeumbap;kimchi cabbage;kimchi chicken;kimchi cucumber;kimchi dumplings;kimchi jjigae;kimchi jjim;kimchi pancake;kimchi pork;kimchi radish;kimchi ramen;kimchi soup;kimchi tofu;kongbiji;kongnamul;koreaanse banchan;koreaanse bijgerechten;koreaanse desserts;koreaanse dipsauzen;koreaanse drankjes;koreaanse garnituren;koreaanse gefrituurde gerechten;koreaanse groentesoep;koreaanse keukengadgets;koreaanse keukentools;koreaanse kimchi recepten;koreaanse kookblogs;koreaanse kookboeken;koreaanse kookcursussen;koreaanse kooklessen;koreaanse kooktechnieken;koreaanse kooktradities;koreaanse kookvideo's;koreaanse kookwebsites;koreaanse kruiden;koreaanse marinades;koreaanse rijstcakes;koreaanse rijstgerechten;koreaanse rijstwijn;koreaanse salades;koreaanse stoofpot;koreaanse tofu gerechten;koreaanse visgerechten;koreaanse zeevruchten;koreanische kimchi;makgeolli;makguksu;mandu;miyeok guk;mul naengmyeon;mulhoe;nakji;ojingeo;patbingsu;samgyeopsal;ssambap;sundubu;tteokbokki;yukgaejang;yukhoe |