Eet als een expert: zwanger!


Nederlands | 30-09-2022 | 192 pages

9789082700220

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 27,95

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

In 2021 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen voor zwangeren van de Gezondheidsraad gepubliceerd. Op basis hiervan is in 2022 het boek geheel geactualiseerd. Deze editie is de NIEUWE editie.

Tekst achterflap

Welke kaas kun je veilig eten? Wat zijn de risico’s van te veel koffie, een glas alcohol, rauwe vis of filet americain? Hoeveel vis moet je eten om voldoende visvetzuren binnen te krijgen en hoe doe je dat als vegetariër? Heb je een vitaminesupplement nodig? En wat kun je doen tegen misselijkheid of een ijzertekort? In Eet als een expert – zwanger! worden al jouw vragen over voeding voor en tijdens de zwangerschap beantwoord door een team van (kinder)diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers. Met praktische tips, handige infographics en makkelijke recepten voor een eetpatroon dat gezond is voor moeder en kind. We laten zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken de sushi, carpaccio en alcohol helemaal niet zult missen!

Slogan/Promotie

UPDATE: Dit boek is in 2019 voor het eerst verschenen. In juni 2021 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen voor zwangeren van de Gezondheidsraad gepubliceerd. In 2022 is het hele boek geactualiseerd op basis van deze nieuwe richtlijnen. Deze editie is de NIEUWE editie.

Biografie

Gaby Herweijer is (kinder) diëtist en gezondheidswetenschapper. In haar praktijk Voeding + Advies begeleidt ze mensen met coeliakie en prikkelbare darm syndroom. Het is haar passie om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer. Mede auteur van bestseller Eet als een expert. Rob van Berkel is (onderzoeks)diëtist en eigenaar van ‘Rob van Berkel over voeding & gezondheid’. In opdracht schrijft Rob over voeding en gezondheid. Van blogs op websites tot professionele artikelen. Rob heeft eerder de boeken ‘handboek: bouw jouw eigen voedingsplan’ & ‘overgewicht & obesitas’ geschreven. Everdien van der Leek is werkzaam als (kinder)diëtist en gezondheidswetenschapper in haar eigen praktijk Everdien Foodcoaching. Ze geeft regelmatig voedingsvoorlichting, schrijft blogs en is ze initiatiefneemster van ‘red de diëtist’. Marijke Berkenpas Marijke Berkenpas is klinisch diëtist voedingswetenschapper, docent in het VUmc, en oprichter/eigenaar van food collectief I’m a Foodie. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is haar passie. Mede auteur van bestseller Eet als een expert. Liesbeth Smit Liesbeth Smit is een kritische voedingswetenschapper. Ze deed onderzoek aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit. Met haar bedrijf The Online Scientist vertaalt ze wetenschap naar zowel wetenschappelijke als publieke doelgroepen via websites en e-learning. Mede auteur van bestseller Eet als een expert.

Inhoudsopgave

UPDATE: Dit boek is in 2019 voor het eerst verschenen. In juni 2021 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen voor zwangeren van de Gezondheidsraad gepubliceerd. In 2022 is het hele boek geactualiseerd op basis van deze nieuwe richtlijnen. Deze editie is de NIEUWE editie. * Inleiding: Zwanger terwijl ik schreef over zwanger zijn * Een gezonde kinderwens * Yay, zwanger! * Opeens mag je he-le-maal niks meer * Wat eet je voor een gezonde baby? * Cravings, kwaaltjes, en andere ongemakken * Tips voor de bevalling en erna * Zoek je favo recept!

Details

EAN :9789082700220
Auteur: 
Uitgever :I'm a Foodie Publishing
Publicatiedatum :  30-09-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :243 mm
Breedte :190 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :696 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :192
Trefwoorden :  moeders;zwanger