Jij bent gewoon Nederlander


Nederlands | 06-11-2023 |

9789083369402

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 20,95

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In Nederland hebben we vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting. Je bent vrij om te geloven wat je wilt, maar de vrijheid van godsdienst is niet absoluut. En je mag zeggen wat je denkt, maar racisme en schelden is geen mening. En waar komt toch die haat op social media vandaan? Man, vrouw, non-binair, queer, jong of oud, gelovig of niet, stads- of plattelandsbewoner, links of rechts, we worstelen allemaal met maatschappelijke thema’s. Wij verschillen van elkaar, maar horen allemaal bij Nederland. Wie je ook bent en wat je dromen ook zijn.

De samenleving kan soms best ingewikkeld zijn of je het gevoel geven dat je er niet toe doet. De sociale norm is dat je moet presteren en dat alles mogelijk is. En als je er niet in slaagt om succesvol te zijn, dan is het je eigen schuld, dan had je maar harder moeten werken. Maar het is onzin: jij bent goed genoeg. Je hoeft niet altijd sterk, mooi of slim, de beste te zijn of alles perfect te doen. Goed is goed genoeg, of zoals H.M. Koningin Máxima terecht zei: ‘Niet elke dag hoeft een 10 te zijn’.

Dit boek heb ik voor jongeren en jongvolwassenen geschreven, maar kan ook gelezen worden door (groot)ouders, familie of docenten. Als basis voor mooie gesprekken en meer verdraagzaamheid, vertrouwen en houvast.

Details

EAN :9789083369402
Auteur: 
Uitgever :SB Organisatie & Advies
Publicatiedatum :  06-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :330 gr
Voorraad : Bestelbaar