EAN:  9789401614139
Publicatiedatum:   13-04-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

In de roman Het weeskind van Pam Jenoff weet de gevluchte Noa tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak te vinden in een Duits circus. Een prachtig verhaal vol geheimen, verraad, leugens en passie.

Als de zestienjarige Noa in Het weeskind van New York Times-bestsellerauteur Pam Jenoff zwanger blijkt te zijn van een nazi-soldaat, wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Op een dag ontdekt ze een goederenwagen met tientallen Joodse baby’s die op weg zijn naar een concentratiekamp. Noa denkt aan het kind dat van haar is afgenomen en in een opwelling die haar verdere leven zal bepalen, pakt ze een van de baby’s op en vlucht ze.

Ze vindt onderdak bij een Duits circus en om daar niet op te vallen moet ze zich bekwamen in trapezewerk. Intussen probeert ze zich niets aan te trekken van het vijandige gedrag van Astrid, haar collega-trapezewerkster. Tussen de twee vrouwen die aanvankelijk rivalen zijn, ontwikkelt zich echter al gauw een hechte band. Maar wanneer het circus niet langer bescherming kan bieden, is het de vraag of hun vriendschap sterk genoeg is. Of zullen de geheimen die ze bij zich dragen alles kapotmaken?

‘Geheimen, leugens, verraad en passie. Ik heb dit boek in sneltreinvaart uitgelezen.’ – Christina Baker Kline

‘Jenoff heeft een ode geschreven aan de menselijke kracht tijdens een gruwelijke, dramatische tijd.’ – NPR

‘Prachtig geschreven, Het weeskind is een boek dat je niet neer kunt leggen.’ – Bustle

Pam Jenoff is Amerikaans en werkt als advocaat en professor in de rechten. Ze is gespecialiseerd in de oorlogservaringen van Poolse Joden en werkte een tijd vanuit Krakau aan het behoud en onderhoud van Auschwitz. Ze heeft tien boeken op haar naam staan, waarvan er zes in het Nederlands zijn verschenen.

  EAN: 9789401614139
  Auteur: 
  Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  Publicatiedatum:   13-04-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 149 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 488 gr
  Voorraad:  Bestelbaar