Leuker kunnen we het niet maken


Nederlands | 23-05-2024 | 384 pagina's

9789401620734

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In Leuker kunnen we het niet maken beschrijft Renske Leijten op indrukwekkende wijze de persoonlijke kant van het grootste politieke schandaal in de recente Nederlandse geschiedenis.

Tekst achterflap

In het ontluisterende Leuker kunnen we het niet maken geeft voormalige Tweede Kamerlid Renske Leijten een gezicht aan het toeslagenschandaal. Met het toeslagenschandaal stortte de Belastingdienst talloze gezinnen in de ellende, met geldproblemen, stress en een eindeloze juridische strijd als gevolg. Renske Leijten was een van de belangrijkste politieke aanjagers die zich vastbeet in dit dossier. Uiteraard stond ze hier niet alleen in: ze werkte nauw samen met advocaat Eva González Pérez. Bij haar zochten de eerste toeslagenouders al in 2014 juridische hulp.

Maar wie is Eva González Pérez eigenlijk, en wat beweegt haar? Waarom wist juist zij door te dringen tot de top van bestuurlijk Nederland, en hen tot openheid te dwingen? Renske Leijten vertelt haar verhaal, en reconstrueert hoe de inspanningen van Eva – met behulp van cruciale documenten van binnenuit – ertoe leidden dat een van de grootste politieke schandalen in de recente Nederlandse geschiedenis aan het licht werd gebracht.

Op invoelende wijze beschrijft Leijten de persoonlijke, menselijke kant van de zaak die jarenlang voorpaginanieuws was, en uiteindelijk zelfs zou leiden tot de val van kabinet Rutte III.

‘Het is bij haar begonnen. Ze is de nachtmerrie van de Belastingdienst, en dat is een enorm compliment.’ − Jan Kleinnijenhuis (Trouw) over Eva González Pérez

Biografie

Renske Leijten (Leiden, 1979) was bijna zeventien jaar lang Tweede Kamerlid voor de SP. Vanwege haar rol in de openbaring van het toeslagenschandaal kreeg ze tijdens de verkiezingen van 2021 meer dan 140.000 voorkeursstemmen. Ze woont met haar man en hun twee kinderen in Haarlem.

Details

EAN :9789401620734
Auteur: 
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Publicatie datum :  23-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :141 mm
Dikte :36 mm
Gewicht :490 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384