Digitale detox


Nederlands | 02-11-2023 | 144 pages

9789403130385

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 18,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Een even sterk als verontrustend essay over de invloed van de smartphone op het wezen van de mens.’
**** de Volkskrant

‘Ik besef nu pas hoe verdoofd ik altijd ben,’ verklaarde een van de deelnemers aan een experiment dat filosoof Hans Schnitzler sinds 2016 met zijn studenten doet: een digitale detox van een week. Inmiddels is de gemiddelde schermtijd, mede onder invloed van de coronacrisis, steeds verder gestegen, nemen de zorgen over de verslavende werking van een app als TikTok toe en woedt er een discussie over een landelijk smartphoneverbod op scholen.
Zijn we inderdaad allemaal in smartphonezombies aan het veranderen? En als dat zo is, wat betekent dat dan precies? Worden we ongevoeliger, zijn we verslaafd, hebben we minder aandacht voor elkaar? Staat de smartphone eigenlijk nog wel ten dienste van ons, of staan wij ten dienste van de smartphone?
Voor Digitale detox, een herziene uitgave van Kleine filosofie van de digitale onthouding, sprak Schnitzler met twintigers over hun detoxervaring. Hun getuigenissen roepen fundamentele en ongemakkelijke vragen op over onze verhouding tot de schermwereld. Schnitzler neemt deze verhouding op filosofische wijze kritisch onder de loep.

Details

EAN :9789403130385
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum :  02-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :165 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :144