Brabantse pot

van poempaaipap en preiprol

EAN:  9789461884602
Publicatiedatum:   12-03-2015
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  80

  Bestelbaar

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantse gerechten en lekkernijen als begijnenrijst, driekoningenbrood en potjebrajers. In Brabantse pot worden de Brabantse keukengeheimen prijsgegeven.

    EAN: 9789461884602
    Uitgever: Lantaarn Publishers
    Publicatiedatum:   12-03-2015
    Uitvoering: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 200 mm
    Breedte: 197 mm
    Dikte: 14 mm
    Gewicht: 369 gr
    Voorraad:  Bestelbaar
    Aantal bladzijden: 80
    Reeks:   Nederlandse streekgerechten en wetenswaardigheden