Woestijnreis Van Een Bijwoner


Nederlands | 03-11-2023 |

9789463702331

Paperback / softback


€ 37,50


 

   Bestelbaar
Afzender gedefinieerd

Ds. P. Blok was een bekend en markant prediker. Hij behoorde tot het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten, maar doordeweeks vielen kerkmuren weg.

Bijna 60 jaar lang klonk zijn stem vanaf kansels in heel Nederland. Ook met zijn pen legde hij in een reeks boeken en een stroom artikelen de goudmijn van Gods Woord open.

De prediking van ds. Blok werd gekenmerkt door een gedegen Schriftonderzoek. De getrokken geestelijke lessen daaruit waren vol onderwijs voor Gods volk.

Zijn belezenheid en levenservaring mocht hij inbrengen in verschillende deputaatschappen en in het maatschappelijk leven. Daarnaast was hij intensief betrokken bij de Gereformeerde Bijbelstichting en de John Bunyanstichting. Ondertussen verloor hij zijn gezin en familie niet uit het oog.

Al deze arbeid (en meer) wordt in deze levensschets beschreven. Door ds. Blok zelf zoveel mogelijk aan het woord te laten heeft dit boek het karakter gekregen van een autobiografie. Dat was ook het oogmerk van deze bij velen geliefde woestijnreiziger.

 

Na een lang en veelbewogen leven mocht ds. Blok achter de Ark de Jordaan oversteken en werd het eeuwig waar: Zo zijt gij dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers der heiligen en huisgenoten Gods.

 

 

In deze biografie zijn tevens van personen uit diverse kerkverbanden herinneringen opgetekend. Het geheel is rijk geïllustreerd.

In de bijlagen zijn onder andere de laatste preek van ds. Blok, de rouwdienst, de toespraken en de grafredes opgenomen

Details

EAN :9789463702331
Auteur: 
Publicatie datum :  03-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Status : Bestelbaar