Keukenkronieken

Nigel Slater


Nederlands | 29-03-2022 | 512 pagina's

9789464041439

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99

 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar




Tekst achterflap


'Dit is een boek voor het leven. [...] Slaters beste boek' - Diana Henry, Sunday Telegraph

'Slater is koning onder de food writers - Nigella Lawson

Keukenkronieken
vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, zoals de herinnering van de eerste baguette die hij at in Parijs, zijn liefde voor Japanse ingelegde radijsjes en zijn eerste stukje chocoladetaart met botercrème.Dit zijn de favoriete recepten die Nigel Slater elke dag thuis kookt; het hart en de ziel van zijn kookkunsten. De ultieme collectie, met meer dan 200 recepten.

'Wij zijn een nogal eenkennig volkje. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Dus ik stel hem nog één keer voor: Nigel Slater is een gigant op het gebied van receptenboeken. Al zijn boeken zijn een genoegen om te lezen omdat de recepten meestal met een verhaal worden geïntroduceerd. Maar ook de manier waarop hij de recepten beschrijft, is prachtig. Alles wordt gekookt en minutieus uitgeprobeerd. Alle combinaties zorgvuldig bedacht.' - Felix Wilbrink, De Telegraaf

'Keukenkronieken is als je favoriete chocoladetaart; gezoet met goede herinneringen en gelaagd met Nigels wijsheid om ons allemaal betere koks in de keuken te maken' - Nik Sharma (De smaakvergelijking)

Biografie

Nigel Slater is al vele jaren een grote naam in de culinaire wereld. Slater, woonachtig in Londen, is een bekroond kookboekenauteur, journalist en televisiepresentator. Hij schrijft al ruim 25 jaar foodcolumns voor The Observer en won talloze prijzen voor zijn kookboeken, waarvan een groot deel in vertaling bij Fontaine Uitgevers verscheen. Zo won hij de James Beard Award, de National
Book Award, de Glenfiddich Trophy, de André Simon Memorial Prize, de British Biography of the Year en een Fortnum & Mason Best Food Book Award. In de zomer van 2021 ontving hij de titel OBE, een riddersorde van het Britse Rijk, voor zijn verdiensten in de wereld van koken en literatuur.

Details

EAN :9789464041439
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Aniek Njiokiktjien - Renate Hagenouw
Publicatie datum :  29-03-2022
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :245 mm
Breedte :175 mm
Dikte :50 mm
Gewicht :1583 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :512