Tukkerspotten


Nederlands | 16-11-2023 | 224 pagina's

9789493183100

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,50


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Dit is de derde, verrijkte druk van Tukkerspotten, met nieuwe verhalen toegevoegd.

Tekst achterflap

'Tukkerspotten' is de gids voor een bijzondere paradijsvogel: de Tukker. In alfabetische volgorde ontleedt Martin ter Denge (Rijssen, 1985), Tukker in hart en nieren, de culturele psyche van de doorsnee-Twentenaar. Van zijn zucht naar alcohol en zijn verenigingsleven tot zijn voorliefde voor paarden, (bij)geloof en gedweeë gemoedelijkheid. En hoe dat allemaal samenhangt. Tukkerspotten pakt clichés hard aan en zet ze zo flink in een ander perspectief dat je denkt: ‘Dat ha’k nog neet dacht!’

Slogan/Promotie

Wie Tukkers wil leren kennen doet er goed aan een duik te nemen in Tukkerspotten van Martin ter Denge. Humoristisch, maar ook met kritiek en zelfspot beschrijft hij de eigenaardigheden van de Twent.

Biografie

Martin ter Denge (Rijssen, 1985) Eigenaar van FreshText, commercieel copy- en contentbureau in het Engels en Nederlands. Zelfverklaard Saksivist: ijveraar voor meer aanzien van het Nedersaksisch door te schrijven, dichten en muziek te maken. Nedersaksisch inspirator voor nieuwe generaties, op Facebook, Instagram, YouTube en TikTok. Gastdocent Nedersaksisch en spreker bij de University of Twente. Gastredacteur voor en publicaties in Drents literair tijdschrift Roet. Winnaar Twentse Taalaanmoedigingsprijs van 2011 en schrijver van de winnende songtekst op de Jazzerieje, het Twentstalige onderdeel van het Grolsch International Jazz Festival in 2012. Startte de eerste podcast in het Nedersaksisch: de Wearldsproake Podcast. Daarnaast een komische podcast voor vrij en alledaags Twents: WATATA. Nam een Engelstalige podcastreeks op met Drents-Overijssels schrijver Chris Canter: The Saxon Series. Schreef bijna 1100 artikelen in het Nedersaksisch op de Nedersaksische Wikipedia. Doar begun de hele ellende met!

Details

EAN :9789493183100
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  16-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :140 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :340 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224
Keywords :  streektaal;tukkers;twents